Chapter IV - Dark Shadows Redux - Part Two


Taramakkin Tornin nekrologisti Ruumishönkä kertoi meidän tehneen oikein, sillä amputoimalla Moldrog hiiden kädet ja palaamalla oitis Purppuravelhojen torneille, pelastimme kenties hänen henkensä. Nekrologisti epäili entropian saastuttaneen isohiiden sisimmän. Tulevat päivät näyttäisivät selviytyisikö hän. Mestari-konjurantti Alodia Talvikoto sai myös kuulla sivuseikkailustamme Acheronin tasoille, ja kiinnostui Koroksen salajärjestön löytämästä Mustien Varjojen anomaliasta. Seuraavana aamuna hän pyysikin meitä matkustamaan takaisin Clangornin valtakuntaan, noutaaksemme Moldrogin mustaksi muuttuneen realmshard kristallin varta vasten lumotulla taikasauvalla. Vastineeksi purppuravelhot varmistaisivat parhaan mahdollisen hoidon Moldrogille ja minä saisin aloittaa tutkimushankkeen Klarionin Kierteellä. Puolitason tasoja johtavat kyvyt ja synerginen konjuktiokyvykkyys olisi omiaan myös Aelithin ja Enebishin ongelmien ratkaisemassa. Myös Koros portteja paljastavana tähtidruidina kokisi puolitason maailmojen ytimiin luotaavat ominaisuudet varmasti miellyttäviksi!


Lähdimme takaisin hiisien onkaloihin, varustautuneena pahimpaan. Saimmekin pian huomata, että kohteessa oli käyty, ruumisröykkiöitä oli järjestelty ja musta realmshard kristalli oli alkanut levittää kylmää lähiympäristöönsä. Askeleemme kristallin nappaamiseksi keskeytyivät yllättäen, kun telepaattinen ääni pyysi meitä lopettamaan. Olento, joka luotasi mieliämme, oli Vogak, Ilthilis Suunnittelijaa palveleva ”abstraktori”. Luulimme sen olevan suunnaton äyriäs-kurjake, joka hyökkäsi samassa kimppumme ja katkaisi miltei Enebishin ilmavan pään. Vaan ei, todellinen Vogak kävi kimppumme selästä, yrittäen saada haltuunsa mustaa kristallia kantavan sauvan, joka minulla oli käsissäni. Se oli mielennylkijä, hirvittävä, psionisia voimia omaava lonkeromörkö, joka lähes räjäytti Aelithin ja Koroksen mielet. Saimme kuitenkin taisteltua nuo syvyyksien kyöpelit kauemmaksi, ja juuri parahiksi, sillä hiisien kalloalttarin portaali aktivoitui Aelithin sille vuodattamasta verestä.


Mutta katso, jotain meni väärin ja paluun Taramakkin Torniin saimme unohtaa. Joko hallussamme ollut saastunut mustakristallisauva sai aikaan portaalivääristymän, tai Aelithin oikkuileva konditio, mutta löysimme itsemme äärettömän sinitaivaan alta, keskeltä silmänkantamatonta pilvipeltoa. Mutta Enebish tiesi missä olimme, Untumulin lakeudella, ilman elementaalitasolla, hänen kotitasollaan.

Vogak Mielennylkijä oli äärinmäisen pettynyt menetettyään
 tilaisuutensa anastaa realmshard kristalli